| 
			  
			
				
					
						|  |  |  |  
						|  |  |  |  
						|  |  Παραγωγή & Εμπορία Βιολογικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κω
 
  
 Στο νησί της Κω νοτιοανατολικά του οικισμού της Ζιάς, βρίσκεται η περιοχή “Αλωνάκι”, που δεσπόζει ο ομώνυμος ελαιώνας της οικογένειας Διακαναστάση.
 
 Διαμορφωμένος σε αναβαθμίδες (πεζούλες), βραβεύτηκε από το ελληνικό κράτος το 1964, για τον περίτεχνο τρόπο κατασκευής του και για την ποιότητα των προϊόντων του.
 |  |  
						|  |  |  |    | 
		
			|  | 
		
			|  | 
		
			|  | 
		
			| 
			  
			
				
					
						|  |  
						|  |  
						|  |  
						| 
						
						
						
							
								
									|  |  |  |  
									|  |  |  |  
									|  | Ο ελαιώνας συνδυάζει 
  τον κόπο αυτών που τον δημιούργησαν, το μεράκι αυτών που τον συνέχισαν, τον ενθουσιασμό και τις καινοτόμες ιδέες της επόμενης γενιάς.
 
 Το ιδανικό υψόμετρο του κτήματος, ο νοτιοανατολικός προσανατολισμός, η βιολογική καλλιέργεια και τα χαρακτηριστικά του εδάφους, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες, ώστε οι ποικιλίες κορωνέικη και θρουμπαλιά να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
 |  |  
									|  |  |  |  |  
						|  |  
						|  |  
						|  |    | 
		
			| 
				
					
						|  |  
						|  |  
						|  |  
						| 
						  
						
							
								
									|  |  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
 Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και εμφιαλώνεται στο πρώτο τυποποιητήριο του νησιού της Κω, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Διακαναστάση. |  |  
									|  |  |  |  
						
							
								
									|  |  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
 Το ελαιόλαδό μας βραβεύτηκε με αργυρό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου ΑΤΗΙΟΟC (ATHENA International Olive Oil Competition) και είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα.
 |  |  
									|  |  |  |    |  
						|  |  
						|  |  | 
		
			|  |