|
|
|
|
|
|
|
Παραγωγή & Εμπορία Βιολογικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κω
Στο νησί της Κω νοτιοανατολικά του οικισμού της Ζιάς, βρίσκεται η περιοχή “Αλωνάκι”, που δεσπόζει ο ομώνυμος ελαιώνας της οικογένειας Διακαναστάση.
Διαμορφωμένος σε αναβαθμίδες (πεζούλες), βραβεύτηκε από το ελληνικό κράτος το 1964, για τον περίτεχνο τρόπο κατασκευής του και για την ποιότητα των προϊόντων του. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ο ελαιώνας συνδυάζει
τον κόπο αυτών που τον δημιούργησαν, το μεράκι αυτών που τον συνέχισαν, τον ενθουσιασμό και τις καινοτόμες ιδέες της επόμενης γενιάς.
Το ιδανικό υψόμετρο του κτήματος, ο νοτιοανατολικός προσανατολισμός, η βιολογική καλλιέργεια και τα χαρακτηριστικά του εδάφους, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες, ώστε οι ποικιλίες κορωνέικη και θρουμπαλιά να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και εμφιαλώνεται στο πρώτο τυποποιητήριο του νησιού της Κω, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Διακαναστάση. |
|
|
|
|
|
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το ελαιόλαδό μας βραβεύτηκε με αργυρό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου ΑΤΗΙΟΟC (ATHENA International Olive Oil Competition) και είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|